College besluit positief op verzoek financiële steun Voedselbank

Voedselbank Leersum
Profielfoto Kees Matsinger
Door Kees Matsinger op 13 september 2017 12:44

College besluit positief op verzoek financiële steun Voedselbank

Op 18 april 2017 heeft Stichting Voedselbank Giessenlanden-Zederik een brief verstuurd aan het college en de raad met daarin het verzoek om een financiële bijdrage te leveren in de exploitatiekosten van het maatschappelijk werk van deze stichting.

De stichting stelt echter dat er nog geen antwoord op de vraag binnen is gekomen. Reden voor Kees Matsinger, fractievoorzitter ChristenUnie Zederik, om voor het zomerreces vragen te stellen. Hij wilde van het college weten op welke wijze de portefeuillehouder de brief behandeld heeft en wat de status van de vraag is.

Matsinger: "Het verheugt ons dat het college positief tegenover het verzoek van de Voedselbank staat en besloten heeft om hen een subsidie toe te kennen. Het is vooralsnog geen structurele, maar een eenmalige subsidie. Wij hopen dat als de nood weer aan de man is, de gemeente welwillend zal handelen."

Deel dit bericht

Labels: , , ,