Het Kontakt: uitbreidingsplannen hervormde kerk Meerkerk langer in wachtkamer

266px-Hervormde_Kerk_Meerkerkdinsdag 20 december 2016 10:09

Of er groen licht komt voor de uitbreidingsplannen van de hervormde kerk in Meerkerk wordt pas in januari duidelijk. Niet in de december, zoals eerder de planning was. Dat werd maandag duidelijk tijdens de Zederikse raadsvergadering. Wethouder Goof Bos: "Er zijn verschillende wijzigingen in de plannen doorgevoerd om zo positieve adviezen te krijgen, maar die adviezen hebben we nog niet binnen gekregen. We kunnen het besluit dus nu nog niet nemen."

Dat bleek voor de Zederikse fracties niet het grootste probleem. Voor hen was het grootste struikelblok met een mededeling die per brief was binnengekomen. Daarin deelde wethouder Bos mee dat niet de raad, maar het college de benodigde verklaring van geen bezwaar af kan geven. En dat terwijl de raad eerder uitgebreid de voors en tegens van een dergelijke verklaring besproken heeft.

Moeite
"Daar hebben wij veel moeite mee", zei Kees Matsinger (ChristenUnie). "We hebben het idee dat de raad aan de kant wordt geschoven. En schept dit een precedent? De Plus supermarkt in Meerkerk heeft verbouwingsplannen met een bijzondere impact op het Raadhuisplein en de woonomgeving. Kan het college daar dan ook zonder inbreng van de raad goedkeuring voor geven?"

(lees verder op de website van Het Kontakt)

« Terug